Babylab voor Taalonderzoek


Fijn dat u uw kind wilt aanmelden om ons te helpen bij ons onderzoek! De persoonsgegevens die u hieronder opgeeft, zullen door de manager of door studenten of onderzoekers van het Babylab voor verschillende doelen worden gebruikt: Ook kunnen de gegevens door wetenschappers worden gebruikt voor hun onderzoek.
Alle gegevens die u in dit formulier opgeeft, worden met de grootste vertrouwelijkheid behandeld. Uw gegevens en die van uw kind worden verwijderd kort nadat uw kind een leeftijd heeft bereikt waarop het niet meer in aanmerking komt voor ons onderzoek. Meestal is dat met ongeveer 2,5 jaar.

Wanneer u uw gegevens wilt aanpassen of wilt verwijderen dan kan dat via de selfservice pagina (https://babylab-admin.hum.uu.nl/selfservice) met behulp van het e-mailadres dat u hieronder opgeeft.

Woont u niet in Utrecht of omgeving? Houdt u er dan alstublieft rekening mee dat jonge kinderen na een lange reistijd vaak te moe zijn (of geen zin meer hebben) om mee te doen met een onderzoek.

Aanmelden als proefpersoon

Gegevens kind
Gegevens ouder

Soms spreken/schrijven stagiaires in het Babylab geen Nederlands. Vindt u het goed als er in het Engels contact met u wordt opgenomen (telefonisch of via de mail)?

Ongeveer 1x per jaar brengen wij een nieuwsbrief uit. Als u deze wil ontvangen kunt u dat hier aangeven.

Taalspecifieke vragen

Kinderen met een biologische ouder die dyslexie heeft, hebben zelf ook een grotere kans om dyslexie te hebben. Daar wordt veel onderzoek naar gedaan.

Het is voor veel onderzoeken ook belangrijk om te weten of één van de biologische ouders een taalontwikkelingsstoornis heeft.

Hieronder kunt u aangeven om welke talen het gaat. In de kolom ernaast kunt u aangeven wat ongeveer het percentage is waarmee uw kind met die taal in aanraking komt. NB: Nederlands moet, indien van toepassing, ook vermeld worden.

Data verwerking